Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!

Χτες είχα απηυδήσει και απογοητευτεί - λίγο παραπάνω απ ότι συνήθως - από την στάση του κόσμου απέναντι στην λεγόμενη "κρίση". Αποφάσισα να ποστάρω το εξής, σε διάφορες σελίδες ομάδων ανθρώπων, εξίσου ανήσυχων με εμένα για τα πολιτικά δρώμενα. Όντας λίγο απότομος πολλές φορές αποφάσισα να μιλήσω ωμά. Έγραψα λοιπόν το εξής:

Με τις πορείες δεν πρόκειται να κάνετε τίποτα. Ούτε με μονοήμερες απεργίες και κλείσιμο του ρεύματος για ένα τέταρτο (τι μαλακία ήταν και αυτή πάλι?) ΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ σε συνδυασμό με ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΛΛΩΤΡΙΩΣΕΙΣ! Όχι μόνο στα βασικά, σε ότι στο καλό γουστάρετε! Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε και δεν πρόκειται να σωθεί ποτέ βελάζοντας! Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους! Γιούρια!

Ναι, θα επαναλάβω για πολλοστή φορά την γνώμη μου για τις πορείες. Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε ποτέ βελάζοντας! (Το είχα δει σε φωτογραφία, και συμφωνώ απόλυτα.) Καλές οι πορείες, αλλα μόνο και μόνο για να δώσουν ένα παρών, ένα εύνασμα για κάτι παραπάνω, όπως π.χ. τότε που είχε μαζευτεί τόσος κόσμος στο Σύνταγμα. Οκ ρε παιδιά, μαζευτήκαμε. Κάναμε και την πορειούλα μας, κάψαμε και τις θερμίδες μας.  Μετά τι κάνουμε όμως? Τι περιμένουμε να γίνει μόνο με πορείες? Τι περιμένουμε να αλλάξει με το περπάτημα και τα συνθήματα?

Τι δηλαδή, θα δουν τα τυπάκια στην Βουλή κόσμο απ έξω να φωνάζει συνθήματα και θα χεστούν απο τον φόβο τους? Θα πούνε: Όχι άλλο σύνθημα ρε παιδιά σας παρακαλώ! Μη μας κακοχαρακτηρίζετε, δεν μπορούμε να αντικρίσουμε την οικογένειά μας στα μάτια!  Ότι θέλετε εκτός απο αυτό! Μόνο μην μας κρατάτε μούτρα! Θα πάρουμε πίσω το μνημόνιο και θα πληρώσουμε απο τις τσέπες μας το χρέος!

Καλά κόβω τις μαλακίες. Αλλα σοβαρά τώρα, τι περιμένετε να γίνει έτσι? Ελάτε στην θέση τους για λίγω γαμώτο! Ξέρετε τι θα λέγατε? "Βρε τους μαλάκες πάλι πορεία κάνουν... καλά, άν κάνουν καμία μαλακία τους ρίχνουμε κανα δακρυγόνο και θα σκορπίσουν πάλι σαν τα ποντίκια. Τι νομοσχέδιο λέγαμε να περάσουμε μετά?"


ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΤΣΙ! Σοβαρευτείτε γαμώτο! Ήμαρτον δηλαδή!


Δείτε το τρίπτυχο που πρότεινα: "ΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ και ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ σε συνδυασμό με ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΛΛΩΤΡΙΩΣΕΙΣ!" και πείτε μου τι θα κλάσει μπροστά σε αυτό μία πορεία, δύο πορείες η χιλιάδες πορείες. ΜΟΔΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΡΕ!!!

Καλά, σε κάποια φάση θα κάνετε αυτό που λέω ούτως η άλλως... θέλετε δεν θέλετε. Αντί να κάνετε άρνηση πληρωμών δεν θα σας μείνει φράγκο και δεν θα έχετε ούτως η άλλως να πληρώσετε, θα σας πάρουν ότι έχετε και δεν έχετε και τότε ίσως θυμηθείτε τι έλεγα. Παρομοίως, αντί να κάνετε απεργίες απλά θα μείνετε άνεργοι. Όσο για τις απαλλοτριώσεις και τις καταλήψεις, απο ανάγκη θα το κάνετε και αυτό. Όταν δεν έχετε δουλειά και φράγκα να δω τι σκατά θα κάνετε για να μείνετε ζωντανοί.

Η μεγάλη διαφορά με το να το κάνουμε όλοι μαζί είναι οτι τώρα, πολλοί απο μας έχουμε την υγεία μας, έχουμε δυνάμεις και έχουμε να φάμε. Είμαστε σε καλη σωματική και ψυχική κατάσταση. Μπορούμε ακόμα να σκεφτούμε λογικά και συλλογικά τρόπους δράσεις. Ας αλληλοστηρηχτούμε ρε μαλάκες τι σκατά ζητάω πια? Λίγη αλληλεγγύη! Αλλα με κανένα σοβαρό τρόπο αμάν πια με τις πορείες νισάφι πια...

Άντε ρε παιδιά κι εγώ μαζί σας είμαι και θα είμαι. Εδώ και κάτι χρόνια έχω περιορίσει τα έξοδα μου στο ελάχιστο, και όχι γιατι δεν είχα λεφτά, επειδή δεν γούσταρα να στηρίζω ούτε μία παραπάνω επιχείρηση απο όσο χρειαζόμουν. Γουστάρω και το κάνω! Με ελάχιστες, σχεδόν υποχρεωτικές εξαιρέσεις έχω κόψει τηλεόραση, εξόδους, καφέδες, νυχτερινά μαγαζιά, άσκοπες αγορές, περιττές μετακινήσεις, τα πάντα! Χρόνια τώρα! Είναι τρόπος ζωής! Πλέον έχω μείνει άνεργος, οπότε το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω αυτήν την στιγμή, είναι όσο μπορώ και στηρίζομαι στα πόδια μου να μην ψάξω για δουλεία αλλα για καμιά καλύτερη εναλλακτική! Δεν βλέπετε ρε παιδιά τι γίνεται γύρω σας? Όπως πολύ γραφικά είχα δει σε τοίχο: Άμα δεν βρούμε δουλειά καλά, άμα βρούμε τι θα κάνουμε? Να λείπει το βύσσινο, προτιμώ να ψάξω για άτομα που δεν είναι ευθυνόφοβα και που δεν φοβούνται την αλλαγή, να κάνουμε μαζί κάτι διαφορετικό!

Δεν σας αρέσουν οι λύσεις μου? Οκ, προτείνετε καλύτερες αν μπορείτε! Σας άρεσαν? Τότε τι στον πούτσο περιμένετε? Σας ενοχλεί η αργκώ μου? Όταν σας μπαίνει το αγγούρι στον κώλο με τάκτ είναι καλύτερα?

Ξυπνάτε γαμώτο επιτέλους. Κοιτάξτε να βρείτε αυτά που μας ενώνουν και σταματήστε τις παπαροφαγωμάρες μεταξύ σας. Σας το εγγυώμαι προσωπικά, θα έχουμε όλον τον καιρό να φαγωθούμε πιο μετά, όμως έχουμε πάρα πολύ σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούμε τώρα, οκ?

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ κρατήστε το περιεχόμενο του σχόλιου σας σχετικό με το θέμα του άρθρου.